Párolt füge

Görögországból
Hozzávalók:
- 30 db nagy, lágy, aszalt füge
- 15 egész dióbél
- 500 ml könnyű vörösbor
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 30 gr méz
- 2 szegfűszeg
- 1 darabka fahéj

- 200 ml natúr joghurt

Elkészítés:

Minden dióbelet felezz el. Vágj mindegyik füge oldalán egy hosszanti nyílást, nyisd óvatosan ketté. Mindegyik fügébe tegyél egy fél dióbelet úgy, hogy a füge szélei visszazárjanak.

Öntas a bort egy főzőedénybe. Tedd hozzá a narancslevet a héját, a mézet, a szegfűszeget és a fahéjat. Állandó kavargatás mellett forrald fel, míg a méz elolvad benne.

Tedd bele a fügéket és takaréklángon, időnként megkeverve, főzd 40 percig. Ügyelj arra, hogy a dió ne jöjjön ki a fügéből. A főzés végén, a folyadéknak sziruposnak, sűrűnek kell lennie.

Szedd ki a fügéket a szirupból és kis tálkákban oszd szét. Szűrd le a masszát, és öntsd szét a tálkákban a fügékre. Hagyd kihűlni, majd tálalás előtt minden tálkába tegyél egy evőkanál joghurtot.

Jó étvágyat!

TIPP: Ez az igazán kellemes édesség akkor a legfinomabb, amikor a füge nem hűl ki teljesen, csak éppen annyira, hogy ehető legyen.... no, és akkor rátenni a hideg joghurtot!!! Egyszerűen mennyei! :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis