Babfőzelék

A babfőzelékem mottója:
"Ne bajlódj a bab főzésével!"
...                                             
Hozzávalók:
- 2 doboz babkonzerv (konyhakészre főzött)
- olaj, bors, só, liszt,
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- 2 tk. apróra vágott kapor
- 2 ek.ecet,
- 1 ételízesítő kocka
- 1/2 tk. őrölt pirospaprika
- 1 tk apróra vágott petrezselyemzöld (elhagyható)

Elkészítés:

Olajból és lisztből készíts világos rántást, tedd bele a pirospaprikát, keverd meg, majd azonnal öntsd fel 2 dl. vízzel, és vigyázz, hogy ne "álljon össze", majd add hozzá a két doboz babot, lével együtt. 

Tedd hozzá a fűszereket is és 1 dl. vizet. Forrald fel, és főzd 5 percig. Közben készíts tejből és lisztből habarást, öntsd az ételbe. Még egy perc, és az ecet beleöntése után már tálalhatod is, friss bagettel.
Jó étvágyat!

TIPP: Én nem főzöm az ecettel, azt utána teszem bele, közvetlenül tálalás előtt, a petrezselyemmel együtt. Ha sűrűnek találod a főzeléket (gondolok arra, ha a fejre állított fazékból sem akar kifolyni) hígíthatod vízzel természetesen. :))
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis