Egy nagy tányér legényfogó leves, egy nagy szelet ropogós héjú, puha fehér kenyérrel ... hmmm

Hozzávalók (6 személyre):
(ahogyan én készítem)
- 50 dkg felkockázott lapockahús (disznó)
- 20 dkg darabolt gomba 
- 20 dkg darabolt sárgarépa,
- 1 vastag zellerszár
- 1 kis gerezd aprított fokhagyma
- 1ek aprított petrezselyem
- 30 dkg borsó
- 30 dkg nagyobb darabokra vágott csirkemáj
- 20 dkg tarhonya
- 2 dl főzőtejszín vagy tejföl
- 2 ek. citromlé
- 1 kk. liszt
- 1 nagy fej aprított vöröshagyma
- 1 ek kapor (lehet szárított is)
- 2 db ételízesítő kocka
- 2 tk. őrölt pirospaprika
- olaj, só, bors


Elkészítés:

Az olajon pirítsd üvegesre a hagymát a fokhagymával együtt. Tedd bele a pirospaprikát, keverd el, és azonnal adj hozzá két ek. vizet. Rakd bele a húst a leveskockát, borsot, sót ... vagyis készíts pörköltet. :))
Fedd le, és gyakori kevergetés mellett, félig párold meg a húst.

Tedd bele a répát, borsót, zellerszárat, kaprot és a másik leveskockát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy az egészet ellepje, majd kb. húsz perc után add hozzá a gombát, és a tarhonyát, valamint az aprított petrezselymet. (A tarhonyát előzőleg, teflon serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd barnára.)

Ha minden belevaló megpuhult, akkor tedd bele a májat. Forrástól számított 5 percig főzd még, majd keverd bele a liszttel elkevert tejszínt vagy tejfölt.

A levest újra felforralás után  vedd le a tűzről, majd pár perc elteltével keverd bele a citromlevet. (Így nem rántja össze a tejtermékeket a levesben).
Tálald fehér kenyérrel, friss bagettel, vagy császárzsömlével.
Jó étvégyat!

TIPP: 1. Tejföl helyett főző tejszínt használok. Ennek nem az az oka, hogy marha gazdagok vagyunk, hanem az, hogy Olaszországban nincs tejföl. ... (Na jó, persze ez így nem igaz, mert a nemzetközi boltokban találhatsz, ha szerencséd van. Már amennyiben találsz nemzetközi boltot. :) Szóval ha találtál boltot is, tejfölt is, akkor már csak az a kérdés, hogy adsz e érte 2 Euro-t!!!)
           2. Továbbá, amikor ezt a pompás levest készítem, akkor készre főzött konzervborsót használok, így nem kell "izgulni", hogy megfől e vagy sem (számomra a borsók "megbízhatatlanok"). A főtt borsót csak beleteszem a végén a májjal együtt ... és kész. :)